"Scheiden en een eigen woning"

085 130 18 11
Contact
Afspraak maken

Scheiden en eigen woning

Eén van de eerste vragen die wij vaak krijgen, gaat over scheiden en de eigen woning. Wat zijn de mogelijkheden? Moet de woning worden verkocht of kan een van beiden de woning overnemen?

Waar gaat de andere partner dan wonen? En welke consequenties heeft dit voor de kinderen en voor jullie samen?

Scheiden en eigen woning: snel financiële duidelijkheid

Zorgzaam Scheiden helpt je om snel duidelijkheid te krijgen over de eigen woning. In heel Nederland werken we samen met financieel adviseurs die gespecialiseerd zijn in scheiden en een eigen woning. Hier zijn namelijk andere voorwaarden van toepassing.

Na het kennismakingsgesprek ontvang je zo snel mogelijk een eerste financieel advies met betrekking tot de scheiding en de eigen woning. Zo weet je snel of je in het huis kan blijven wonen, of de een de ander kan uitkopen, wat de gevolgen zijn voor jullie gezamenlijke hypotheek en hoe de overwaarde verrekend kan worden.

“Wij hadden snel financiële duidelijkheid over het huis. Dat gaf rust”

Het eerste financieel advies is standaard opgenomen in ons scheidingstraject. U betaalt geen extra kosten.

Lees alles over het scheidingstraject

Of ga naar:

Samen zoeken naar ideale woonoplossing

In veel gevallen willen banken en hypotheekadviseurs eerst het getekende scheidingsconvenant zien, voordat zij financiële duidelijkheid kunnen geven. Zij hebben daarvoor de afspraken over de verdeling van vermogen, schulden en een eventuele partneralimentatie nodig, geven zij aan.

Voor jullie is het precies andersom. Je hebt behoefte aan financiële duidelijkheid, omdat de woonopties en afspraken die je samen wilt maken, daarmee samenhangen. Je wilt de afspraken die je maakt juist afstemmen op de woonsituatie. Met name voor afspraken rondom de kinderen is dat cruciaal. Een lastig dilemma.

Eerst financiële duidelijkheid, dan afspraken

Daarom kiezen wij bewust voor deze aanpak. En met succes. Door direct aan het begin van het scheidingstraject financieel advies in te winnen, verhoog je aanzienlijk de kans dat jullie wensen rondom de eigen woning uitgevoerd kunnen worden.

Waarom scheidingsbemiddeling bij scheiden met eigen woning

  • Snel duidelijkheid over de eigen woning en de woonmogelijkheden
  • Goed financieel advies over de beste oplossingen voor beide partijen
  • Snel financieel totaaloverzicht
  • Afspraken over de eigen woning waar jullie allebei achter staan
  • Zorgvuldig verloop van het scheidingsproces
  • Respectvolle gesprekken die de angel uit het conflict halen
  • Voorkomt een lange en kostbare juridische strijd

Vind een scheidingsbemiddelaar bij jou in de buurt

Waar gaan de kinderen wonen?

Een scheiding geeft veel onrust. Niet in de laatste plaats voor de kinderen. Een veilige woonomgeving geeft rust en stabiliteit voor je kinderen. Des te belangrijker om te kijken bij een scheiding met kinderen of de kinderen in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen.

Het vastleggen van de woonwensen en mogelijkheden geeft een goed fundament voor een werkbaar ouderschapsplan. Zodra je weet wie waar gaat wonen, kunnen verdere afspraken over de toekomst en de kinderen heel concreet worden gemaakt.

Lees meer over scheiden met kinderen

Scheiden en eigen woning | Zorgzaam Scheiden
"We waren blij met de woonoplossing die op tafel lag"

Enkele van onze bemiddelaars

Altijd een bemiddelaar bij jou in de buurt:

Scheiden en eigen woning 55+

Het besluit om te scheiden neem je niet zomaar. Zeker niet op latere leeftijd. Deze beslissing heeft voor 55-plussers vaak extra veel impact. Emotioneel, maar ook organisatorisch en financieel kan het grote gevolgen hebben.

Onze experts geven snel financieel inzicht

Gaan jullie naar jaren toch scheiden, dan wil je snel duidelijkheid over je eigen woning en andere financiële gevolgen. Kan een van jullie in de woning blijven wonen en de ander uitkopen? Of willen jullie de woning verkopen, omdat deze te groot wordt voor één persoon? En hoe verdelen jullie eventuele andere spaar- of beleggingsproducten.

Een gesprek met een financieel adviseur is een vast onderdeel in ons echtscheidingstraject en geeft snel de gewenste duidelijkheid over scheiden en een eigen woning.

Scheiden en eigen woning | Zorgzaam Scheiden
"Het besluit te scheiden neem je niet zomaar"

Woonoplossing die staat als een huis

Zodra al jullie vragen en wensen rondom de huidige woning en de toekomstige woonmogelijkheden beantwoord zijn, ontstaat er een beeld van de ideale woonoplossing. Voor jezelf en eventuele kinderen.

Goede scheidingsbemiddeling zorgt ervoor dat uiteindelijk de beste oplossing ten aanzien van het koophuis op tafel ligt. Een oplossing die staat als een huis!

Wil je scheidingsbemiddeling inzetten om de scheiding soepel te laten verlopen en ben je op zoek naar een scheidingsbemiddelaar die bij je past?

Plan een gratis kennismakingsgesprek

Wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op en helpen je graag verder.

Artikel(en) over dit onderwerp

Wij gaan scheiden. Moeten we dan onder één dak blijven wonen? Is birdnesting een optie?
De rente staat laag, de huizenprijzen zijn fors gestegen, huurwoningen zijn schaars en urgentie is vaak lastig te krijgen. Hoe komen we aan een “extra huis”? Waar ga ik straks...
lees verder
We gaan scheiden. Kan ik in de woning blijven?
Als jullie hebben besloten om te gaan scheiden, dan zitten jullie waarschijnlijk met veel vragen. Hoe gaan we het regelen? Bij wie blijven de kinderen wonen? Wie van ons wil er in de woning...
lees verder

Werk je browser bij

Zo te zien gebruik je een verouderde of niet ondersteunde browser.
Gebruik een recente versie van één van de volgende browsers voor een optimale werking van deze website

Download Chrome Download Firefox Download Edge