"Scheiden en een koophuis"

085 130 18 11
Contact
Afspraak maken

Scheiden met koophuis

Eén van de eerste vragen die wij vaak krijgen, gaat over scheiden met een koophuis. Wat zijn de mogelijkheden als je uit elkaar gaat met een koophuis? Moet de woning worden verkocht of kan een van beiden de woning overnemen?

Waar gaat de andere partner dan wonen? En welke consequenties heeft dit voor de kinderen en voor jullie samen? 

Wij helpen jullie graag om goede afspraken te maken.

Neem vrijblijvend contact met ons op
Of lees verder voor meer informatie

Scheiden met koophuis: snel financiële duidelijkheid

Zorgzaam Scheiden helpt je om snel duidelijkheid te krijgen over jullie koophuis.

In heel Nederland werken we samen met financieel adviseurs die gespecialiseerd zijn in scheiden en een eigen woning. Hier zijn namelijk andere voorwaarden van toepassing dan bij een scheiding zonder eigen woning.

Uit elkaar gaan met koophuis

Je wilt uit elkaar gaan, maar jullie hebben wel een koophuis. Na het kennismakingsgesprek ontvang je zo snel mogelijk een eerste financieel advies met betrekking tot de scheiding en de het koophuis. Zo weet je snel of je in het huis kan blijven wonen, of de één de ander kan uitkopen, wat de gevolgen zijn voor jullie gezamenlijke hypotheek en hoe de overwaarde verrekend kan worden.

“Wij hadden snel financiële duidelijkheid over het huis. Dat gaf rust”

Het eerste financieel advies is standaard opgenomen in ons scheidingstraject. U betaalt geen extra kosten.

Lees alles over het scheidingstraject

Of ga naar:

Samen zoeken naar ideale woonoplossing

In veel gevallen willen banken en hypotheekadviseurs eerst het getekende scheidingsconvenant zien, voordat zij financiële duidelijkheid kunnen geven. Zij hebben daarvoor de afspraken over de verdeling van vermogen, schulden en een eventuele partneralimentatie nodig, geven zij aan.

Voor jullie is het precies andersom. Je hebt behoefte aan financiële duidelijkheid, omdat de woonopties en afspraken die je samen wilt maken, daarmee samenhangen. Je wilt de afspraken die je maakt tijdens de scheiding juist afstemmen op de woonsituatie. Met name voor afspraken rondom de kinderen is dat cruciaal. Een lastig dilemma.

Eerst financiële duidelijkheid, dan afspraken

Daarom kiezen wij bewust voor deze aanpak. En met succes. Door direct aan het begin van het scheidingstraject financieel advies in te winnen, verhoog je aanzienlijk de kans dat jullie wensen rondom de eigen woning uitgevoerd kunnen worden.

Waarom scheidingsbemiddeling bij scheiden met koophuis

  • Snel duidelijkheid over het koophuis en de woonmogelijkheden
  • Goed financieel advies over de beste oplossingen voor beide partijen
  • Snel financieel totaaloverzicht
  • Afspraken over de eigen woning waar jullie allebei achter staan
  • Zorgvuldig verloop van het scheidingsproces
  • Respectvolle gesprekken die de angel uit het conflict halen
  • Voorkomt een lange en kostbare juridische strijd
  • Goed uit elkaar gaan met een koophuis

Vind een scheidingsbemiddelaar bij jou in de buurt

Waar gaan de kinderen wonen na de scheiding?

Een scheiding geeft veel onrust. Niet in de laatste plaats voor de kinderen. Een veilige woonomgeving geeft rust en stabiliteit voor je kinderen. Des te belangrijker om te kijken bij een scheiding met kinderen of de kinderen in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen.

Het vastleggen van de woonwensen en mogelijkheden geeft een goed fundament voor een werkbaar ouderschapsplan. Zodra je weet wie waar gaat wonen, kunnen verdere afspraken over de toekomst en de kinderen heel concreet worden gemaakt.

Lees meer over scheiden met kinderen

Scheiden met koophuis | Zorgzaam Scheiden
"We waren blij met de woonoplossing die op tafel lag"

Enkele van onze bemiddelaars

Altijd een bemiddelaar bij jou in de buurt:

Scheiden met koophuis 55+

Het besluit om uit elkaar te gaan neem je niet zomaar. Zeker niet op latere leeftijd. Deze beslissing heeft voor 55-plussers vaak extra veel impact. Emotioneel, maar ook organisatorisch en financieel kan het grote gevolgen hebben.

Onze experts geven snel financieel inzicht

Gaan jullie naar jaren toch scheiden, dan wil je snel duidelijkheid over jullie koophuis en andere financiële gevolgen. Kan een van jullie in de woning blijven wonen en de ander uitkopen? Of willen jullie de woning verkopen, omdat deze te groot wordt voor één persoon? En hoe verdelen jullie eventuele andere spaar- of beleggingsproducten.

Een gesprek met een financieel adviseur is een vast onderdeel in ons echtscheidingstraject en geeft snel de gewenste duidelijkheid over scheiden met koophuis.

Scheiden met koophuis | Zorgzaam Scheiden
"Het besluit te scheiden neem je niet zomaar"

Woonoplossing die staat als een huis

Zodra al jullie vragen en wensen rondom de huidige woning en de toekomstige woonmogelijkheden beantwoord zijn, ontstaat er een beeld van de ideale woonoplossing. Voor jezelf en eventuele kinderen.

Goede scheidingsbemiddeling zorgt ervoor dat uiteindelijk de beste oplossing ten aanzien van het koophuis op tafel ligt. Een oplossing die staat als een huis!

Wil je scheidingsbemiddeling inzetten om de scheiding soepel te laten verlopen en ben je op zoek naar een scheidingsbemiddelaar die bij je past?

Kom in contact met een scheidingsbemiddelaar bij jou in de buurt

Wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op en helpen je graag verder.

Artikel(en) over dit onderwerp

Het woningaanbod in Nederland is klein en de prijzen voor kopen of huren torenhoog. Urgentie is vaak lastig te krijgen. Hoe komen we dan aan een ‘extra huis’? Een logische en terechte...
lees verder
Afspraak maken