Contact Afspraak maken

Julie gaan scheiden; en nu?
Wanneer je de beslissing neemt om te gaan scheiden, is er vaak al een heel proces aan vooraf gegaan. Een scheiding brengt in het gehele proces veel emoties en onzekerheden met zich mee. 
Niet alleen voor jullie als ouders, maar ook voor jullie kinderen. Het roept dan vele vragen op;
wat vertellen we onze kinderen, hoe kunnen we het zo goed mogelijk voor onze kinderen regelen, waar gaan we wonen en – ook heel belangrijk – hoe ziet onze financiële situatie er straks uit. 

MIJN NAAM IS BIANCA

En ik ben scheidingsbemiddelaar in de regio Leiden - Alphen aan den Rijn
Als ervaringsdeskundige en elf jaren werkzaam als scheidingsbemiddelaar binnen de complexe echtscheidingen, heb ik ervaren hoe belangrijk het is om je scheiding goed en vlot te regelen
Een scheiding veroorzaakt veel onrust en stress binnen het gezin. Je krijgt met veel verschillende emoties te maken. Zorgvuldige begeleiding en emotionele verwerking van de scheiding kan veel leed voorkomen.  Het respectvol beëindigen van je relatie is ook de start voor een goed begin.

DE RISICO’S BINNEN EEN SCHEIDING 

Zelf ben ik een gescheiden moeder met twee zonen. Uit eigen ervaring weet ik waar de gevaren en risico’s liggen omtrent een scheiding. Mijn eigen beleving was die van een moeilijke tijd, waarbij je het beste van alles wilt realiseren, maar niet alles mogelijk lijkt. Graag help ik jullie bij het proces, om als ouders verschillende keuzes te maken, welke voor jullie individuele situatie het meest passend zijn. Daarin vindt ik het belangrijk om te kijken naar de mens/kind achter de persoon en wat een ieder in het gezin nodig heeft om straks weer binnen de nieuwe situatie verder te kunnen. 

AANDACHT VOOR HET HELE GEZIN

De kinderen hebben niet voor deze situatie gekozen en daarom is het belangrijk om ze op een passende wijze mee te nemen in het proces van de scheiding. Alle zekerheid voor een kind valt weg. Vele vragen passeren de revue; kan ik op dezelfde school blijven, moet ik verhuizen, raak ik mijn vriendjes nu kwijt? Kunnen we nog wel op vakantie?  
Als scheidingsbemiddelaar heb ik in de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan in het voeren van kind/gezinsgesprekken en het geven van trainingen. Wat ik vaak terug krijg van deze kinderen is, dat ze het zo fijn vinden dat ze gehoord worden en meegenomen worden in het proces van de scheiding.  

Hoe ga je als ouders om met al deze lastige vragen, waar je zelf nog niet eens het antwoord op weet.
Elke kind heeft weer iets anders nodig en moet je individueel in dit proces begeleiden. Hier is zeker oog en aandacht voor. 
Ook als ouders zijn jullie verschillend, maar blijven ondanks dat toch ouders van de kinderen en zijn er beiden verantwoordelijk voor, dat alles goed wordt geregeld.
Mocht het wenselijk zijn dat de kinderen gesproken worden of dat er een gezinsgesprek dient plaats te vinden, dan behoort dat tot de mogelijkheden binnen Zorgzaam Scheiden.

WAT KUNNEN JULLIE VAN MIJ VERWACHTEN

Ik zal jullie in mijn positie van meerzijdig partijdig, binnen een aantal gesprekken door het gehele scheidingsproces begeleiden. Een process waarin respect, integer, open en eerlijk de sleutelwoorden zijn binnen de begeleiding. Ik zal jullie duidelijkheid en inzicht geven omtrent de juridische en financiële vraagstukken welke er liggen en vastgelegd zullen worden in een echtscheidingsconvenant. Wanneer er kinderen bij de scheiding betrokken zijn, maken we daarnaast ook een ouderschapsplan. 

KENNISMAKINGSGESPREK

Jullie zijn van harte welkom voor een kosteloos kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we jullie persoonlijke situatie, creëren we overzicht en zal ik uitleggen wat ik voor jullie kan betekenen. Binnen Zorgzaam Scheiden werken we met een vast tarief voor de gehele scheiding, zodat jullie achteraf niet voor verassingen komen te staan.  

Mochten jullie vragen hebben of een afspraak willen maken, neem dan gerust contact met mij op via email, telefoon of door het contactformulier in te vullen.
Ik zal dan zo spoedig mogelijk contact met jullie opnemen. 

Mijn kantoren

Alphen aan den Rijn:
Crown Business Center
Leidse Schouw 2, 2408 AE

Bodegraven:
Crown Business Center
Tolnasingel 1

Leiden:
Crown Business Center Key-Point
Schipholweg 103

Werkzaam in

Ik ben werkzaam in de regio Leiden, Leidendorp, Oestgeest, Hoogmade, Warmond, Oude Ade, Zoeterwoude, Hazerswoude dorp, Hazerswoude rijndijk, Koudekerk a/d Rijn, Alphen aan den Rijn, Bodegraven, Nieuwebrug, Aarlanderveen, Ter Aar, Zwammerdam, Waddinxveen, Boskoop, Gouda en Reeuwijk.

Tel:   06 4142 7201
Email:   bianca@zorgzaamscheiden.nl
Bianca van Leeuwen

Neem contact op

Je kan contact met ons opnemen voor een gratis kennismakingsgesprek of als je vragen hebt over je situatie. Wij zullen je dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen één werkdag, terugbellen. Velden met een ⁎ zijn verplicht.