Contact Afspraak maken

Jullie hebben besloten te gaan scheiden. En nu?
Bij een scheiding komt veel op jullie af. Naast de emoties moet er veel geregeld worden. Wanneer jullie door de bomen het bos niet meer zien is alles gauw teveel. Hierdoor raken jullie ook eerder gefrustreerd. Het is daarom verstandig om een duidelijk plan te maken, maar hoe doe je dat? Ik neem jullie bij de hand en zorg ervoor dat alles wat geregeld moet worden ook geregeld wordt. Dit zal een behoorlijke last van jullie schouders nemen.

Mijn naam is Dorith

Ik ben scheidingsbemiddelaar in de regio Hoeksche Waard en Zeeland. Daarnaast ben ik getrouwd en hebben wij drie pubers in huis. Als lifestyle Coach heb ik veel ervaring opgedaan met het helpen van mensen naar hun beoogde doel. Het opbouwen van een vertrouwensrelatie is daarbij van groot belang. Alleen dan kunnen we samen toewerken naar de beste uitkomst voor iedere partij. Daarbij zullen eventuele kinderen in het gezin voor een groot deel centraal staan. Hoe vaak gebeurd het niet dat bij scheidingen de kinderen de dupe worden? Samen gaan wij werken aan een plan waarbij iedereen zich goed zal voelen en zorgeloos en zorgzaam de toekomst tegemoet kan zien. 

Wat kan ik voor jullie betekenen

Het is wellicht een beetje een open deur. Maar het helpt hoe dan ook om altijd goed te blijven communiceren. Dit voorkomt een hoop problemen. Vaak willen jullie allebei best met elkaar overleggen, maar zijn er toch een hoop emoties die dit kunnen verstoren. Ik zal jullie helpen om de gesprekken in goede banen te leiden en zorgen dat jullie emoties niet de overhand krijgen.

Alle praktische, financiële en juridische vraagstukken zal ik met jullie bespreken, waarbij ik jullie zal helpen om goede overwegingen te maken. Ik zal jullie onder andere vertellen over de veranderingen qua belasting en ook zal ik jullie scheiding regelen met de gemeente. Hoe zit het met jullie huis? Is het een koophuis? Dan gaan we samen kijken naar de mogelijkheden. Hoe zal jullie financiële situatie eruit komen te zien?  Hierin ga ik jullie inzicht geven zodat jullie beide weer een goede start kunnen maken voor de toekomst. Kortom: Ik neem alles uit handen in deze emotionele rollercoaster. 

Kinderen

Hebben jullie kinderen? Dan gaan wij samen een ouderschapsplan maken. Dit ouderschapsplan wordt samen met het verzoek tot scheiding bij de rechtbank ingediend. In dit plan gaan wij afspraken vastleggen zoals:

  • de manier waarop jullie de zorg- en opvoedtaken verdelen 
  • de manier waarop jullie elkaar informeren en raadplegen over belangrijke gebeurtenissen voor de kinderen
  • de kosten van de verzorging en opvoeding van de minderjarige kinderen

Belangijker nog is wat jullie scheiding doet met de emoties van de kinderen. Hoe kun je ze het beste vertellen dat papa en mama apart gaan wonen? Stel er is of komt een nieuwe partner in het spel. Hoe wordt hiermee omgegaan in de toekomst? Jullie kinderen zullen vol met vragen zitten. Vragen die jullie als ouders op dit moment ook niet kunnen beantwoorden. Het is allemaal verwarrend. Daarom ga ik jullie hier, indien gewenst, ook bij helpen. 

Waar gaan jullie wonen

Een scheiding heeft grote gevolgen, niet in het minst voor jullie woonruimte. Van één huis naar twee huizen heeft in praktisch opzicht al veel impact, maar financieel ook, zeker als het gezamenlijke huis een koopwoning is. Wie blijft in het huis wonen? Of moet het worden verkocht? Kan er een nieuw huis gekocht worden? En als je al een huis koopt vóórdat de scheiding is voltrokken, waar moet je dan op letten? Allemaal vragen waarbij ik ga helpen om te zoeken naar de beste antwoorden en oplossingen.

 

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Graag nodig ik jullie uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek in 1 van onze kantoren of misschien vinden jullie het prettiger als ik bij jullie thuis kom. Samen gaan wij jullie situatie bespreken en neem ik met jullie door hoe ik jullie kan helpen om alles op de rit te krijgen, zodat jullie zo snel mogelijk weer verder kunnen met jullie leven, apart van elkaar. 

Mijn kantoren bevinden zich in Numansdorp, Barendrecht, Spijkenisse, Brielle en Sommelsdijk.

Wil je een afspraak maken? Neem dan contact met mij op via het invullen van het contactformulier, email of telefoon.

Mijn kantoren

Businesspoint HW, Edisonstraat (bedrijventerrein Middelsluis), Numansdorp

  • Het Coachhuis, Bijdorp-Oost 5, 2992 LA Barendrecht
  • Ondernemershuis, Hofweg 1, 3208 LE Spijkenisse
  • Geuzenstaete Full Business Centre, Krammer 8, 3232 HE Brielle
  • Kleinhandelsgebouw, Sint Joris Doelstraat 7-9, 3245 BA Sommelsdijk

Werkzaam in

Ik ben werkzaam in de regio Hellevoetsluis/Barendrecht:
Brielle, Rockanje, Hellevoetsluis, Numansdorp, Spijkenisse, Poortugaal, Rhoon, Barendrecht, Zwijndrecht, Oostvoorne, Vierpolders, Zwartewaal, Heenvliet, Abbenbroek, Geervliet, Simonshaven, Oudenhoorn, Zuidland, Hekelingen, Nieuw-Beijerland, Oud-Beijerland, Goudswaard, Piershil, Westmaas, Heerjansdam, Puttershoek, s-Gravendeel, Mookhoek, Strijen, Ouddorp, Goedereede, Stellendam, Melissant, Dirksland, Sommelsdijk, Herkingen, Nieuwe-Tonge, Middelharnis, Oude-Tonge, Den Bommel, Achthuizen, Ooltgensplaat.

Neem contact op

Je kan contact met ons opnemen voor een gratis kennismakingsgesprek of als je vragen hebt over je situatie. Wij zullen je dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen één werkdag, terugbellen. Velden met een ⁎ zijn verplicht.