Hoor jij de kinderstem tijdens jullie scheiding?

"Hoor jij de kinderstem tijdens jullie scheiding?"


Eén vaste bemiddelaar en aanspreekpunt

"Eén vaste bemiddelaar en aanspreekpunt"


Mediation van begin tot eind

"Mediation van begin tot eind"


085 130 18 11
Contact
Afspraak maken

Mediator Alkmaar. Maak kennis met Zorgzaam Scheiden

Ben je op zoek naar een mediator in Alkmaar die je van begin tot eind bij alle aspecten van de scheiding ondersteunt? Zowel zakelijke als emotioneel?

Een scheidingsbemiddelaar van Zorgzaam Scheiden doorloopt met jullie zorgvuldig alle stappen van het scheidingstraject. Zodat er straks afspraken op tafel liggen die voor beide partijen goed voelen én goed zijn.

Plan een vrijblijvende kennismaking
Of lees verder voor meer informatie.

Scheidingsbemiddeling

Met professionele scheidingsbemiddeling zorg je dat alle zaken goed geregeld zijn.

Scheidingsbemiddeling

Jouw scheidingsbemiddelaar

Onze scheidingsbemiddelaars zijn ervaren mediators. Altijd een scheidingsbemiddelaar bij jou in de buurt.

Scheidingsbemiddelaars

Het scheidingstraject

Samen doorlopen we zorgvuldig alle stappen in het scheidingstraject.

Het scheidingstraject
Martine Kuijper

Martine Kuijper

Martine Kuijper

Martine Kuijper

Ik help jullie graag om de scheiding tot jullie beider tevredenheid te doen eindigen. Mijn kracht zowel als persoon, als scheidingsbemiddelaar, is dat ik er voor zorg dat jullie je verhaal kunnen doen waarbij er tevens ruimte is voor emoties. Juist door in alle vertrouwelijkheid dingen te kunnen uitspreken, ontstaat er zicht op een oplossing en dat geeft rust. De scheiding wordt van A tot Z geregeld, dat wil zeggen; van de volledige juridische afwikkeling tot aan de inschrijving van de echtscheiding in het echtscheidingsregister van de desbetreffende gemeente.

Lees meer over Martine Kuijper

Of bekijk al onze scheidingsbemiddelaars

Hulp bij scheiden in Alkmaar

Onze mediators in Alkmaar begeleiden iedereen in Alkmaar en omgeving die zijn/haar scheiding goed wil regelen. Ze hebben niet alleen de kennis en informatie die je nodig hebt, maar zorgen ook voor structuur, overzicht, een haalbare planning en rust in deze drukke en vaak emotionele periode.

Los conflicten op

Daarnaast is er volop aandacht voor eventuele conflicten die er spelen. Met de juiste scheidingsbemiddeling worden conflicten opgelost. Jullie kunnen op meer neutrale voet met elkaar verder en de kinderen worden niet belast met spanningen tussen hun ouders.

Direct antwoord op je vragen

Is het besluit genomen dat jullie gaan scheiden, dan zijn er onmiddellijk veel vragen. Die vragen kun je al direct stellen aan je mediator in Alkmaar.

Denk aan vragen over de verzorging en opvoeding van de kinderen, alimentatie, het ouderschapsplan, je woning en hypotheek, inboedel, scheiden en een eigen bedrijf, scheiden op latere leeftijd, je besteedbaar inkomen na de scheiding, etc.

Snel antwoord op je vragen, neemt onzekerheid weg en geeft duidelijkheid en rust.

Wil je snel antwoord op je vragen?

Neem contact op

Wat kan een ervaren mediator in Alkmaar voor je doen?

In een eerste gesprek maak je uitgebreid kennis met je mediator in Alkmaar. We kijken samen hoe jullie de scheiding kunnen regelen op een manier die het beste bij jullie past.

Je scheidingsbemiddelaar luistert, denkt mee, komt met heldere informatie en concrete oplossingen. Pas wanneer jullie het over alle aspecten eens zijn, wordt er een scheidingsconvenant (en eventueel het ouderschapsplan) getekend. Daarna regelt je mediator ook het juridische traject bij de gemeente Alkmaar en de rechtbank.

Scheiden met kinderen

Hoe regelen we alles zo goed mogelijk voor de kinderen? Dat is een van de eerste dingen die ouders vaak aan ons voorleggen.

Scheiden met kinderen vraagt om extra aandacht voor de kinderen. Onze mediators in Alkmaar en omgeving praten niet alleen met jullie over de kinderen. Ze praten ook mét de kinderen.

Luister naar de kinderstem

Alle emoties, vragen en zorgen van de kinderen geven we aandacht. We horen wat voor hen belangrijk is. Die informatie kunnen jullie meenemen bij het maken van afspraken. Zo zorgen we dat de scheiding voor de kinderen soepel verloopt en de afspraken voor de toekomst voor hen goed werken.

Scheiden en kinderen met HSP, ADHD of autisme

Heeft een van de kinderen te maken met ADHD, HSP, PTSS, PDD-NOS, ODD of een andere vorm van autisme? Dan brengt Zorgzaam Scheiden jullie in contact met een scheidingsbemiddelaar in Alkmaar of omgeving die daarin is gespecialiseerd. Zo weet je zeker dat je kinderen goed worden begeleid in deze onzekere periode.

Plan een vrijblijvende kennismaking

Mediator Alkmaar | Zorgzaam Scheiden
"Hoe regelen we het zo goed mogelijk voor de kinderen?"

Mediation Alkmaar helpt om de beste afspraken te maken

Bij mediation nemen we zorgvuldig alle stappen van het scheidingstraject door. We maken ruimte voor pijn, verdriet en eventuele conflicten. De ervaring leert dat dit helpt om uiteindelijk tot de beste oplossingen en afspraken te komen.

Mediation betekent niet dat we eindeloos terugkijken op het verleden. We halen de angel uit het conflict, om de weg vrij te maken voor een nieuwe toekomst. Voor jullie allebei.

Mediator Alkmaar | Zorgzaam Scheiden
"Mediation haalde de angel uit ons conflict. Dat maakte het makkelijker om goede afspraken te maken."

Woon je in (de omgeving van) Alkmaar en zoek je een mediator die bij je past?

Plan een gratis kennismakingsgesprek

Wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op en helpen je graag verder.

Werk je browser bij

Zo te zien gebruik je een verouderde of niet ondersteunde browser.
Gebruik een recente versie van één van de volgende browsers voor een optimale werking van deze website

Download ChromeDownload FirefoxDownload Edge