"Hoor jij de kinderstem tijdens jullie scheiding?"

085 130 18 11
Contact
Afspraak maken

Mediator Hoorn
In goed overleg uit elkaar

Heb je besloten uit elkaar te gaan? Willen jullie zelf beslissen over jullie toekomst in plaats van afwachten wat een rechter besluit?

Een mediator kijkt naar de belangen van alle betrokkenen en helpt jullie bij het maken van afspraken waar je allebei een goed gevoel over hebt. Je regelt de scheiding goed en houdt zelf de regie over de afspraken die jullie maken. 

Ben je op zoek naar een mediator uit Hoorn of omgeving om jullie scheiding soepel is laten verlopen?

Plan een vrijblijvende kennismaking
Of lees verder voor meer informatie

Scheidingsbemiddeling

Met professionele scheidingsbemiddeling zorg je dat alle zaken goed geregeld zijn rondom jullie scheiding.

Scheidingsbemiddeling

Jouw scheidingsbemiddelaar

Onze scheidingsbemiddelaars zijn ervaren mediators. Altijd een scheidingsbemiddelaar bij jou in de buurt.

Scheidingsbemiddelaars

Het scheidingstraject

Samen doorlopen we zorgvuldig alle stappen in het scheidingstraject.

Het scheidingstraject

Jouw bemiddelaar in Hoorn

Martine Kuijper

Martine Kuijper

Martine Kuijper

Martine Kuijper

Ik help jullie graag om de scheiding tot jullie beider tevredenheid te doen eindigen. Mijn kracht zowel als persoon, als scheidingsbemiddelaar, is dat ik er voor zorg dat jullie je verhaal kunnen doen waarbij er tevens ruimte is voor emoties. Juist door in alle vertrouwelijkheid dingen te kunnen uitspreken, ontstaat er zicht op een oplossing en dat geeft rust.

De scheiding wordt van A tot Z geregeld, dat wil zeggen; van de volledige juridische afwikkeling tot aan de inschrijving van de echtscheiding in het echtscheidingsregister van de desbetreffende gemeente.

Lees meer over Martine Kuijper

Waarom een mediator uit Hoorn?

In Nederland wordt je echtscheiding uitgesproken door de rechter. Toch sta je niet graag voor de rechter tegenover je ex-partner om de scheiding te regelen. Je toekomst ligt dan in handen van de rechter. In de praktijk betekent dat meestal dat één van jullie wint en de ander aan het kortste eind trekt. Geen fijne situatie!

Je scheiding beter, sneller en goedkoper geregeld

Een mediator van Zorgzaam Scheiden is een neutrale gesprekspartner die zorgt dat de communicatie tussen jou en je ex-partner goed verloopt. In de gesprekken is er aandacht voor de wensen en standpunten van jullie allebei. Dat is nodig om afspraken te maken waar jullie allebei achter staan.

Belangrijkste voordelen: het scheidingsproces verloopt sneller en soepeler. Er worden betere afspraken gemaakt en het is vaak veel goedkoper! Dat is in ieders belang en zorgt voor een betere begin van een nieuwe toekomst.

Voordelen van een ervaren mediator 

Maak kennis met je scheidingsbemiddelaar in Hoorn of omgeving.

Neem contact op

Werkwijze mediator Hoorn

Een scheiding regelen [AF1] gaat over veel meer dan praktische en financiële afspraken maken. Er spelen allerlei emoties, onzekerheden en vragen. Juist door daar nu volop aandacht aan te besteden, ontstaat er makkelijker en sneller ruimte voor een nieuwe toekomst.

Hulp bij scheiden Hoorn

Praktisch, financieel en emotioneel

Je mediator in Hoorn geeft je snel inzicht in alle stappen van het scheidingstraject. Hij of zij biedt een luisterend oor en helpt conflicten oplossen. Zodat verschillende standpunten en onderliggende emoties het maken van goede afspraken voor de toekomst niet in de weg staan.

Je mediator denkt mee over praktische oplossingen die bij jullie passen. Met een ervaren mediator behouden jullie rust en overzicht in deze drukke en emotionele tijd.

Wil je snel een antwoord op je vragen?

Neem contact op
Wij helpen graag.

Maak kennis met je mediator uit Hoorn

Voordat je een samenwerking aangaat, wil je eerst goed kennismaken. De kennismaking met een mediator van Zorgzaam scheiden is altijd informatief én vrijblijvend. Na de kennismaking voel je of het klikt, heb je antwoord op de belangrijkste vragen en weet je hoe het scheidingstraject eruitziet.

Start het traject met rust en vertrouwen

Geeft het kennismakingsgesprek de rust en het vertrouwen die je zoekt, dan plannen we een aantal uitgebreide gesprekken in (1,5 – 2 uur). Dat doen we bewust. Omdat het tijd en aandacht vraagt om de scheiding goed door te spreken, keuzes goed af te wegen en de beste beslissingen te nemen.

Lees alles over het scheidingstraject 

Mediator Hoorn | Zorgzaam Scheiden
"Onze mediator kwam met oplossingen die we nooit hadden kunnen bedenken"

Scheiden met kinderen

Hebben jullie samen kinderen? Dan wil je de scheiding voor hen zo goed en soepel mogelijk regelen. Hoe zorg je dat zij hier goed doorheen komen? En hoe maak je afspraken die voor hen goed werken?

Wat is het beste voor de kinderen?

In de gesprekken met jullie besteden we uitgebreid aandacht aan de kinderen. We bepreken wat het beste is voor je kinderen en welke afspraken je daarover samen wilt maken.  

Daarnaast heeft je mediator ook een gesprek mét de kinderen. In een persoonlijk gesprek luisteren we naar hun verhaal, vragen, zorgen en onzekerheden. Ze vertellen dingen die ze niet aan papa en mama willen vertellen. Want die hebben al genoeg aan hun hoofd…

Zo loopt de scheiding voor kinderen soepeler

Extra aandacht voor de kinderen zorgt ervoor dat ze zich nog meer gezien, gehoord en vaak ook gerustgesteld voelen. De wensen en behoeften die ze uitspreken, nemen we mee bij het maken van de afspraken. De ervaring leert dat de scheiding voor hen daardoor soepeler verloopt en de afspraken voor hen beter werken. 

Plan een kennismaking

Mediator Hoorn | Zorgzaam Scheiden
"Er was volop aandacht voor de kinderen. Dat was heel ondersteunend voor hen"

Heb je vragen over je scheiding of ben je op zoek naar een mediator die bij je past?

Kom in contact met een scheidingsbemiddelaar bij jou in de buurt

Wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op en helpen je graag verder.

Afspraak maken