"Hoor jij de kinderstem tijdens jullie scheiding?"

085 130 18 11
Contact
Afspraak maken

Mediator Vlaardingen
Scheiden… waar moet je beginnen?

Heb je besloten uit elkaar te gaan? Vraag je je af waar je moet beginnen om dit goed, zorgvuldig en zo snel mogelijk te regelen?  

Je mediator van Zorgzaam Scheiden in Vlaardingen ondersteunt je van begin tot eind bij alle aspecten van het scheidingstraject. Zodat de scheiding straks niet alleen goed geregeld is, maar ook soepel is verlopen.

Plan een vrijblijvende kennismaking
Of lees verder voor meer informatie.

Scheidingsbemiddeling

Met professionele scheidingsbemiddeling zorg je dat alle zaken goed geregeld zijn rondom jullie scheiding.

Scheidingsbemiddeling

Jouw scheidingsbemiddelaar

Onze scheidingsbemiddelaars zijn ervaren mediators. Altijd een scheidingsbemiddelaar bij jou in de buurt.

Scheidingsbemiddelaars

Het scheidingstraject

Samen doorlopen we zorgvuldig alle stappen in het scheidingstraject.

Het scheidingstraject

Jouw bemiddelaar in Vlaardingen

Nicole Ferdinandus

Nicole Ferdinandus

Nicole Ferdinandus

Nicole Ferdinandus

Mijn motivatie haal ik vooral uit het feit dat ik mensen kan helpen in een zeer moeilijke, maar ook erg belangrijke periode in hun leven. Er moeten immers belangrijke beslissingen worden genomen betreffende de kinderen, de woning, evt. een eigen bedrijf enz. Het geeft ontzettend veel voldoening te zien dat mensen die een conflict met elkaar hebben en heel moeilijk kunnen communiceren uiteindelijk terug in dialoog met elkaar komen en samen tot oplossingen komen waar ze weer mee verder kunnen. Het doel is dat jullie na de scheiding een nieuw startpunt hebben. Zeker als er kinderen in het spel zijn, is het van belang dat jullie de relatie op een goede manier voortzetten. Jullie blijven tenslotte de ouders van jullie kinderen. Hiervoor moeten er goede afspraken gemaakt worden.

Lees meer over Nicole Ferdinandus

Waarom een mediator?

In Nederland wordt je echtscheiding uitgesproken door de rechter. Toch sta je daarvoor liever niet tegenover je ex-partner in de rechtszaal. Want dat betekent meestal dat een van jullie wint en de ander verliest. 

Een mediator regelt je scheiding sneller en goedkoper

Je mediator in Vlaardingen is een neutrale partij die zorgt dat de communicatie tussen jou en je ex-partner goed verloopt. Zodat de wensen en standpunten van jullie allebei goed aan bod komen. En er afspraken worden gemaakt waar jullie allebei achter staan.

Belangrijkste voordelen: er zijn geen verliezers, het scheidingsproces verloopt sneller en soepeler en het is vaak veel goedkoper!

Wil je scheidingsbemiddeling inzetten om de scheiding goed te regelen en soepel te laten verlopen?

Plan een vrijblijvende kennismaking
Wij beantwoorden graag je vragen en helpen je op weg.

Werkwijze mediator Vlaardingen

Een scheiding gaat niet alleen over praktische en financiële afspraken maken. Er spelen ook allerlei emoties en onzekerheden een rol.

Je mediator in Vlaardingen geeft snel antwoord op al je vragen, biedt een luisterend oor en haalt waar nodig de angel uit conflicten. Zodat verschillende standpunten en onderliggende emoties het vormgeven van een nieuwe toekomst voor alle partijen niet in de weg staan.

Hulp bij scheiden Vlaardingen

Praktisch, financieel en emotioneel

Het allerbelangrijkste van de scheidingsbemiddeling vinden wij dat jullie rust en overzicht houden in deze drukke en emotionele tijd.

Hoe we dat doen? Door jullie direct inzicht te geven in alle stappen van het scheidingstraject. Vervolgens luisteren we goed naar jullie wensen en behoeften en denken we mee over concrete oplossingen die bij jullie passen.

Wil je snel een antwoord op je vragen?

Neem contact op

Hoe ziet het scheidingstraject eruit?

Direct aan het begin nemen we de tijd om zorgvuldig alle stappen te doorlopen. En we maken een reële planning. Dat geeft overzicht en zorgt ervoor dat het traject nooit langer duurt dan nodig en gewenst is.

Het scheidingstraject bestaat uit de volgende stappen.

  1. Uitgebreide kennismaking
  2. Ouderschapsplan opstellen
  3. Echtscheidingsconvenant
  4. De rechtbankprocedure
  5. Afronding en nazorg

Kennismaken met een mediator uit Vlaardingen

Voordat we onze samenwerking starten, maken we eerst uitgebreid kennis. Een kennismaking is informatief én vrijblijvend. Je hebt na het gesprek een goede indruk van onze werkwijze en je voelt of het goed klikt. Dat is belangrijk om prettig samen te werken met je mediator uit Vlaardingen of omgeving. 

Is de klik en het vertrouwen er, dan plannen we vervolgens een aantal uitgebreide gesprekken (1,5 – 2 uur). Dat doen we bewust. Omdat het tijd en aandacht vraagt om de scheiding goed door te spreken, keuzes goed af te wegen en de beste beslissingen te nemen.

Lees alles over het scheidingstraject 

Scheiden met kinderen in Vlaardingen

Zijn er kinderen betrokken bij de echtscheiding? Dan hebben die de hoogste prioriteit. Hoe zorg je dat zij hier goed doorheen komen? En hoe maak je afspraken die voor hen goed werken?

Extra aandacht voor de kinderen

Met jullie als ouders praten we over de toekomst van de kinderen. Maar we praten ook mét de kinderen. In een persoonlijk gesprek luisteren we naar hun verhaal. Naar hun vragen, zorgen en onzekerheden. Zo zorgen we dat ook de kinderen gezien, gehoord en waar nodig gerustgesteld worden.

Zo loopt de scheiding voor kinderen soepeler

De ervaring leert dat extra aandacht voor de kinderen, zorgt dat de scheiding voor hen soepeler verloopt en de afspraken voor hen beter werken.  

Lees meer over Scheiden met kinderen
Of plan een kennismaking

Mediator Vlaardingen | Zorgzaam Scheiden
"Hoor jij de kinderstem tijdens jullie scheiding?"
Mediator Vlaardingen | Zorgzaam Scheiden
"Na de kennismaking wist ik wat me te wachten stond. De ondersteuning was heel prettig. Dat gaf rust"

Wil je scheidingsbemiddeling inzetten om de scheiding soepel te laten verlopen en ben je op zoek naar een scheidingsbemiddelaar die bij je past?

Kom in contact met een scheidingsbemiddelaar bij jou in de buurt

Wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op en helpen je graag verder.

Afspraak maken