"Hoor jij de kinderstem tijdens jullie scheiding?"

085 130 18 11
Contact
Afspraak maken

Mediator Waalwijk
Uit elkaar…. En wat nu?

Is de kogel door de kerk en gaan jullie definitief uit elkaar? Dan komt er veel op je af. Zoek je een mediator in Waalwijk of omgeving die je zorgvuldig begeleidt bij alle stappen in het scheidingstraject?

Zorgzaam Scheiden geeft snel antwoord op al je vragen over bijvoorbeeld de verzorging en opvoeding van de kinderen,  het ouderschapsplan, je koophuis en hypotheek, scheiden en een eigen bedrijf, scheiden op latere leeftijd of de financiële gevolgen van scheiding?

Bekijk samen hoe je de scheiding kunt regelen op een manier die het beste bij jullie past!

Plan een vrijblijvende kennismaking
Of lees verder voor meer informatie.

Scheidingsbemiddeling

Met professionele scheidingsbemiddeling zorg je dat alle zaken goed geregeld zijn rondom jullie scheiding.

Scheidingsbemiddeling

Jouw scheidingsbemiddelaar

Onze scheidingsbemiddelaars zijn ervaren mediators. Altijd een scheidingsbemiddelaar bij jou in de buurt.

Scheidingsbemiddelaars

Het scheidingstraject

Samen doorlopen we zorgvuldig alle stappen in het scheidingstraject.

Het scheidingstraject

Jouw bemiddelaar in Waalwijk

Swaas van Heck

Swaas van Heck

Swaas van Heck

Swaas van Heck

Tijdens mijn rechtenstudie inspireerde professor Hoefnagels mij met zijn kennis over de huwelijkswet en zijn verhalen rondom echtscheiding. Hij vertelde over de drama’s van een echtscheiding, waarbij twee advocaten elkaar bestrijden in het belang van de eigen cliënt, ten koste van de relatie. Hij sprak over mediation, waarbij in plaats van conflict, samenwerking centraal staat.

Samen in gesprek blijven is cruciaal voor een goede toekomst. Als MFN-scheidingsbemiddelaar in de regio Tilburg e.o. breng ik mensen in beweging om samen goed uit een scheiding te komen.

Lees meer over Swaas van Heck

Wat doet een mediator uit Waalwijk voor jullie?

De scheidingsperiode is een onzekere en emotionele periode. Wat moet je allemaal regelen? Hoe ziet je toekomst eruit? Waar ga je wonen? Hoe help je de kinderen hier goed doorheen komen?

Je mediator uit Waalwijk of omgeving luistert zorgvuldig naar jullie vragen en wensen. Je hebt snel antwoord op je vragen en inzicht in de mogelijkheden.

Je mediator zorgt voor rust en wederzijds respect

Vervolgens begeleidt je mediator jullie bij het maken van passende afspraken. Voor nu, maar ook voor de toekomst. Met de juiste begeleiding is er ruimte voor emoties, maar lopen spanningen niet onnodig op. Je mediator uit Waalwijk zorgt juist voor rust en wederzijds respect. Dat leidt in de praktijk tot betere afspraken.

Zijn jullie het 100% eens over de afspraken die op tafel liggen, dan worden ze vastgelegd in een scheidingsconvenant (en ouderschapsplan).

Zodra het convenant is ondertekend, zorgt je scheidingsmediator voor de juridische afhandeling bij de gemeente Waalwijk en de rechtbank.

Maak vrijblijvend een kennismaking

 

Hulp bij echtscheiding Waalwijk
Voorkom een vechtscheiding

Een vechtscheiding is het laatste wat je wilt. Het kan ongewild diepe sporen achterlaten. Vooral bij de kinderen. Je mediator uit Waalwijk helpt een vechtscheiding voorkomen.

Hulp bij het oplossen van spanningen en conflicten

Spanningen en conflicten zijn als zand in een machine. Ze zorgen dat het scheiding onnodig stroef verloopt, waardoor het moeilijker wordt om goede afspraken over de toekomst te maken.

Je mediator begeleidt jullie gesprekken en zorgt dat emoties en conflicten die spelen de aandacht krijgen die nodig is om ze op te lossen. Is eenmaal de angel uit het conflict, dan zitten ex-partners neutraler met elkaar aan tafel. Dat leidt in de praktijk tot betere afspraken.

Hoe laat je de scheiding goed verlopen voor de kinderen?

Minder spanningen en conflicten tussen ouders zorgt ook dat de scheiding voor de kinderen soepeler verloopt. Bij Zorgzaam Scheiden is de extra aandacht voor kinderen een speerpunt. We vinden dat zo belangrijk dat we ervoor kiezen met ieder kind een persoonlijk gesprek te hebben. Om actief te luisteren hun vragen en zorgen. Door te luisteren naar de kinderstem, wordt de scheiding voor hen minder belastend en pakken ze makkelijker hun nieuwe leven op.

Lees alles over:
Scheiden met kinderen

Scheiden en een koophuis

Voor mensen met een koophuis is een van de belangrijkste vragen bij een echtscheiding: wat gebeurt er met mijn huis? Kan een van beide in het eigen huis blijven wonen? Wat zijn de financiële en fiscale consequenties? Waar gaat de ander wonen en wat betekent dit voor de kinderen?

Je mediator van Zorgzaam Scheiden in Haarlem helpt je om snel duidelijkheid te krijgen. We werken samen met financiële adviseurs die gespecialiseerd zijn in scheiden met een koophuis

Lees meer over:
Scheiden met koophuis

Scheiden en een eigen bedrijf

Heeft een van jullie een eigen bedrijf, dan is de scheiding vaak nog wat ingewikkelder. Je mediator in Waalwijk heeft de kennis en ervaring om te zorgen dat jij snel zicht hebt op de situatie, de mogelijkheden en de consequenties van scheiden met een eigen bedrijf. We zorgen samen dat je de echtscheiding zo goed mogelijk regelt. Voor jou, je ex-partner en je bedrijf!

Lees meer over:
Scheiden en een eigen bedrijf

Waarom een scheidingsbemiddelaar van Zorgzaam Scheiden

  • Het belang van kinderen voorop
  • Altijd een bemiddelaar bij jou in de buurt
  • Heldere afspraken en voorwaarden
  • Eén vaste bemiddelaar en aanspreekpunt
  • Mediation van begin tot eind
  • Wij praten ook met het kind
  • All-in tarief

Scheiding regelen; hoe pak je dat goed aan?

Je scheiding in gang gaan zetten regelen is een grote stap, maar heb je uiteindelijk de knoop doorgehakt, dan is de vraag: hoe moet ik de scheiding regelen?

Lees alles over:
Scheiding regelen

Mediator Waalwijk | Zorgzaam Scheiden
"Hoor jij de kinderstem tijdens jullie scheiding?"

Heb je vragen over je scheiding of ben je op zoek naar een mediator die bij je past?

Kom in contact met een scheidingsbemiddelaar bij jou in de buurt

Wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op en helpen je graag verder.

Afspraak maken