"Hoor jij de kinderstem tijdens jullie scheiding?"

085 130 18 11
Contact
Afspraak maken

Mediator Winschoten
Scheidingsbemiddeling bij jou in de buurt

Zoek je een ervaren mediator in Winschoten of omgeving? Een scheidingsbemiddelaar die goed kijkt naar jullie situatie en jullie onpartijdig ondersteunt bij het vinden van de beste oplossingen voor alle betrokkenen?

Je scheidingsbemiddelaar van Zorgzaam scheiden ondersteunt jullie financieel, juridisch, fiscaal en emotioneel bij alle dingen die geregeld moeten worden in het scheidingstraject.

Met de juiste informatie en ondersteuning regel je de scheiding zorgvuldig, goed en snel. Dat geeft een rustig gevoel in deze hectische en emotionele tijd.

Wil je scheidingsbemiddeling inzetten om de scheiding goed te regelen en soepel te laten verlopen?

Plan een vrijblijvende kennismaking
Of lees verder voor meer informatie.

Scheidingsbemiddeling

Met professionele scheidingsbemiddeling zorg je dat alle zaken goed geregeld zijn rondom jullie scheiding.

Scheidingsbemiddeling

Jouw scheidingsbemiddelaar

Onze scheidingsbemiddelaars zijn ervaren mediators. Altijd een scheidingsbemiddelaar bij jou in de buurt.

Scheidingsbemiddelaars

Het scheidingstraject

Samen doorlopen we zorgvuldig alle stappen in het scheidingstraject.

Het scheidingstraject

Jouw bemiddelaar in Winschoten

Helma Overeem

Helma Overeem

Helma Overeem

Helma Overeem

Ik heb jarenlang ervaring als scheidingsbemiddelaar en ben MfN-Registermediator met een specialisatie in familiezaken. De afgelopen jaren hebben mij geleerd dat het met mediation bijna altijd mogelijk is om de scheiding in goed overleg te regelen. Dit bereik ik door mijn grote vakkennis te combineren met aandacht voor jullie emoties en een praktische aanpak. Zo lukt het bijna altijd om een vechtscheiding te voorkomen.

Lees meer over Helma Overeem

Stappenplan mediator Winschoten

Een scheiding aanvragen doe je niet zomaar. Misschien heeft de vraag ‘wel of niet scheiden’ je al maanden beziggehouden. Of nog langer…

Scheiden is pijnlijk en verdrietig. Maar is het besluit eenmaal genomen, dan wil je maar één ding: goed en snel je scheiding regelen.

Je mediator in Hattem geeft je duidelijke informatie over alles wat er bij de scheiding komt kijken en werkt met een overzichtelijk stappenplan:

We helpen je direct op gang

Het eerste kennismakingsgesprek is altijd vrijblijvend. In dat gesprek maken we kennis, maar helpen we je ook direct op gang. Je krijgt uitgebreide informatie je scheiding regelen en alles waar daarbij komt kijken.

We beantwoorden direct zoveel mogelijk vragen. Aan het einde van het kennismakingsgesprek maken we een plan van aanpak dat goed aansluit bij jullie situatie.

Lees alles over het scheidingstraject

Waarom schakel je een mediator in?

Wil je op een goede manier uit elkaar gaan en zaken voor iedereen goed regelen? Dan kan een mediator – ofwel scheidingsbemiddelaar – veel voor jullie betekenen.

Hulp bij communicatie leidt tot betere afspraken voor de toekomst

Je mediator besteedt bij de start veel aandacht aan emoties die spelen, communicatie die stroef verloopt en het oplossen van spanningen en eventuele conflicten die spelen. 

Zijn conflicten opgelost en spanningen verminderd, dan maken ex-partners betere afspraken voor de toekomst. Ook voor kinderen verloopt de scheiding beter wanneer er minder spanningen tussen ouders spelen.

Afspraken waar jullie 100% achter staan

Het ouderschapsplan en het echtscheidingsconvenant worden pas opgesteld wanneer jullie het helemaal eens zijn over de afspraken die op tafel liggen. We nemen uitgebreid de tijd om alles goed door te nemen. In de praktijk hebben we gemiddeld 3 uitgebreide gesprekken om tot goede afspraken te komen. Dat verloopt veel sneller en is goedkoper dan scheiden via de rechter.

Wil je scheidingsbemiddeling inzetten om de scheiding goed te regelen en soepel te laten verlopen?

Plan een vrijblijvende kennismaking
Wij helpen jullie graag.

Wat levert scheidingsbemiddeling Winschoten op?

  • Geen gevecht maar respectvolle gesprekken
  • Goed advies over de beste oplossingen
  • Volop aandacht voor de kinderen
  • Hulp bij het echtscheidingsconvenant en desgewenst ouderschapsplan
  • Geen lange en kostbare juridische strijd
  • Een betere verstandhouding met je ex-partner in de toekomst
  • Je wordt gehoord en kunt sneller de scheiding verwerken 

Neem contact op
En plan een vrijblijvende kennismaking.

Snel scheiden Winschoten

Gemiddeld duurt een echtscheidingstraject in Nederland 6 tot 9 maanden. Voor veel mensen is dat ontzettend belastend. Wat ons betreft hoeft het helemaal niet zo lang te duren om goed uit elkaar te gaan.
 
Je mediator maakt daarom een duidelijke planning. Met 3 of 4 langere afspraken, kort achter elkaar. Zo hebben we in de gesprekken alle tijd om dingen te bespreken, doorlopen we het traject zorgvuldig, maar duurt het nooit onnodig lang.

Gratis scheiden

Wil je scheiden maar kan dat niet vanwege de kosten die je niet kunt betalen? In bepaalde situaties heb je recht op subsidie en kun je op die manier de scheiding betalen.

Onze mediator in Winschoten kan je snel vertellen of je daarvoor in aanmerking komt. Lees meer over gratis scheiden of stel je vraag aan een van onze mediators bij jou in de buurt.

Weten of je in aanmerking komt voor gratis hulp bij scheiden in Winschoten?

Neem contact met ons op

Mediator Winschoten | Zorgzaam Scheiden
"Hoor jij de kinderstem tijdens jullie scheiding?"

Wat doet je mediator voor de kinderen?

Een scheiding is heftig, in het bijzonder voor kinderen. Het verdriet wat een scheiding geeft, is nooit helemaal weg te nemen voor kinderen. Maar met extra aandacht en ondersteuning kun je wel zorgen dat de kinderen zo min mogelijk last hebben van de scheiding.

Je mediator uit Winschoten ondersteunt jullie als ouders in de begeleiding van de kinderen en heeft altijd extra aandacht voor de kinderen zelf. In een persoonlijk gesprek met hen, praten we over hun vragen, emoties, zorgen en wensen voor de toekomst.

Luisteren naar kinderen werkt!

Door hun inbreng serieus te nemen en mee te nemen bij het maken van afspraken, wordt de scheiding voor hen een stukje makkelijker. Door de vele gesprekken die we inmiddels met kinderen hebben gehad, weten we dat extra aandacht voor de kinderen werkt. Er worden betere afspraken gemaakt en ze kunnen makkelijker hun draai vinden in hun ‘nieuwe leven’.

Lees alles over scheiden met kinderen

Mediator Winschoten | Zorgzaam Scheiden
"De aandacht voor de kinderen deed hen goed in deze moeilijke tijd"

Wil je scheidingsbemiddeling inzetten om de scheiding soepel te laten verlopen en ben je op zoek naar een scheidingsbemiddelaar die bij je past?

Kom in contact met een scheidingsbemiddelaar bij jou in de buurt

Wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op en helpen je graag verder.

Afspraak maken