"Hoor jij de kinderstem tijdens jullie scheiding?"

085 130 18 11
Contact
Afspraak maken

Mediator Emmen
Professionele begeleiding bij echtscheiding

Zoek je een ervaren mediator in Emmen of omgeving? Iemand die jullie onpartijdig ondersteunt bij alle emotionele, financiële en zakelijke aspecten van het scheidingstraject?

Je scheidingsbemiddelaar van Zorgzaam Scheiden in Emmen heeft de kennis en ervaring om jullie van begin tot eind professioneel te begeleiden.

Samen regelen we de scheiding op een manier die bij jullie past. Zodat er afspraken worden gemaakt die voor jou, je ex-partner en eventuele kinderen goed zijn. Voor nu en op de langere termijn.

Wil je scheidingsbemiddeling inzetten om de scheiding goed te regelen en soepel te laten verlopen?

Plan een vrijblijvende kennismaking
Of lees verder voor meer informatie

Scheidingsbemiddeling

Met professionele scheidingsbemiddeling zorg je dat alle zaken goed geregeld zijn rondom jullie scheiding.

Scheidingsbemiddeling

Jouw scheidingsbemiddelaar

Onze scheidingsbemiddelaars zijn ervaren mediators. Altijd een scheidingsbemiddelaar bij jou in de buurt.

Scheidingsbemiddelaars

Het scheidingstraject

Samen doorlopen we zorgvuldig alle stappen in het scheidingstraject.

Het scheidingstraject

Jouw bemiddelaar in Emmen

Henny Bos

Henny Bos

Henny Bos

Henny Bos

Ik ben al jarenlang ondernemer. Met de kennis en ervaring wilde ik iets gaan doen wat meer voor mij betekent. Vanuit mijn persoonlijke ervaring lag de keuze voor scheidingsbemiddeling voor de hand. Inmiddels ben ik al weer bijna 10 jaar scheidingsbemiddelaar. Natuurlijk heb ik de opleiding tot MfN registermediator gevolgd en heb mij gespecialiseerd in familiezaken en financieel echtscheidingsadvies. De praktische kant van een scheiding in combinatie met de menselijke kant maakt bemiddelen voor mij een vak waarin ik echt iets kan betekenen voor jullie.

Lees meer over Henny Bos

Snel antwoord op al je vragen

Wil je snel antwoord op al je vragen over bijvoorbeeld de verzorging en opvoeding van de kinderenhet ouderschapsplan, je woning en hypotheek, scheiden met eigen bedrijf, scheiden op latere leeftijd of de financiële gevolgen van scheiding?

Je mediator in Emmen geeft al in het eerste telefoongesprek op zoveel mogelijk vragen antwoord. Dat geeft direct duidelijkheid en rust.

Neem contact op
Wij beantwoorden graag je vragen en helpen je op weg.

Scheidingsbemiddeling Emmen

Met de scheidingsbemiddeling van Zorgzaam Scheiden kom je tot afspraken waar jullie allebei 100% achter staan. Om dat te bereiken, luistert je scheidingsbemiddelaar goed naar alle betrokkenen. Ook naar de kinderen[AF1] . Je mediator gaat daarbij emoties en lastige onderwerpen niet uit de weg!

Hij of zij neemt jullie bij de hand, denkt proactief mee, draagt concrete oplossingen aan en houdt het tempo erin, zonder zaken te overhaasten.

Zijn jullie het eens over de afspraken die jullie willen maken voor de toekomst? Dan stelt je mediator een echtscheidingsconvenant  (en eventueel het ouderschapsplan) op. Je mediator handelt daarna het juridische traject bij de gemeente Emmen en de rechtbank verder af.

Scheiden met kinderen

Scheiden met kinderen vraagt om extra aandacht voor de kinderen. Je mediator in Emmen heeft volop aandacht voor je kinderen.

Luisteren naar kinderen leidt tot betere afspraken voor de toekomst

Onze mediators vinden het ontzettend belangrijk om niet alleen over de kinderen te praten. Maar ook mét de kinderen. In een persoonlijk gesprek met de kinderen, zijn we er helemaal voor hen. We beantwoorden vragen, nemen zorgen weg, besteden aandacht aan onzekerheden, verdriet en boosheid. En we vragen altijd hoe de kinderen het liefst hun toekomst voor zich zien. Dit is belangrijke informatie voor ouders om mee te nemen bij het maken van afspraken in het echtscheidingsconvenant en het ouderschapsplan.

De scheiding voor kinderen soepeler laten verlopen

Door aandacht te besteden aan de wensen van de kinderen en hun inbreng serieus te nemen, zorg je dat de scheiding voor hen soepeler verloopt. Wij zien dat het echt leidt tot betere afspraken voor de kinderen. Het dat helpt hen om hun nieuwe leven na de scheiding makkelijker op te pakken.

Lees alles over scheiden met kinderen

Waarom scheiden met een mediator uit Emmen

  • Snel overzicht over alles wat geregeld moet worden
  • Goed advies over passende oplossingen
  • Afspraken waar jullie achter staan
  • Extra aandacht voor de kinderen
  • Zorgvuldig verloop van het scheidingsproces
  • Respectvolle gesprekken die de angel uit het conflict halen
  • Geen lange en kostbare juridische strijd
  • Hulp bij het scheidingsconvenant en desgewenst ouderschapsplan
  • Nazorg

Wil je scheidingsbemiddeling inzetten om de scheiding goed te regelen en soepel te laten verlopen?

Plan een kennismaking

Een kind of partner met Autisme

Heeft een van de partners of kinderen te maken met ADHD, HSP, PTSS, PDD-NOS of ODD? Zorgzaam Scheiden heeft scheidingsbemiddelaars in Emmen en omgeving die gespecialiseerd zijn in scheiden en Autisme. Zo weet je zeker dat jullie goed worden begeleid in deze lastige periode. 

Lees meer over:
Scheiden en Autisme / ADHD

Scheiden en Narcisme

Scheiden van een partner met narcistische kenmerken is extra complex. Je mediator in Emmen is opgeleid om Narcisme te herkennen en past het scheidingstraject daarop aan. Zo zorgen we dat de belangen van alle betrokkenen even zwaar meewegen in de afspraken die worden gemaakt voor de toekomst.

Lees meer over:
Scheiden en Narcisme

Mediator Emmen | Zorgzaam Scheiden
"Hoor jij de kinderstem tijdens jullie scheiding?"
Mediator Emmen | Zorgzaam Scheiden
"Het eerste gesprek gaf direct duidelijkheid over het verloop van het scheidingsproces"

Heb je vragen over je scheiding of ben je op zoek naar een mediator die bij je past?

Kom in contact met een scheidingsbemiddelaar bij jou in de buurt

Wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op en helpen je graag verder.

Afspraak maken